Ce trebuie sa stii despre inotul in piscina: 9 sfaturi pentru sanatatea copilului tau

0 Shares
0
0
0

9 sfaturi pentru sanatatea copilului tau
Copii sunt primii dornici cand vine vorba de vacanta si de… balaceala. Cum la mare nu puteti evada tot timpul, exista posibilitatea sa-l duceti pe micut la piscina, unde nu doar ca se poate juca in voie in apa, ci poate lega si prietenii cu alti prichindei aflati si ei in piscina. Cu toate astea, nu este vorba numai despre distractie.

Apa din piscina are anumite riscuri in ceea ce priveste sanatatea copilului tau, dar chiar si a ta. Insa copiii sunt mereu mai sensibili si, deci, mai predispusi tot felul de afectiuni. Iar toxinele din apa piscinei este posibil sa nu-l crute tot timpul.

Inainte de a sti care sunt cele mai importante 3 metode de precautie pentru sanatatea copilului tau, iti prezentam cele mai frecvente riscuri la care poate fi expus la piscina.

Top 3 riscuri la piscina

1.    Excesul de clor
Este bine cunoscut faptul ca excesul de clor este o substanta toxica destul de riscanta. In combinatie cu urina sau cu transpiratia, clorul formeaza cloramina, responsabila de usturimea ochilor, de iritatia nazala si chiar probleme respiratorii.

2.    Parazitii
Daca micutul tau inghite apa bogata in paraziti, va avea, cel mai probabil, probleme cu diareea. Aceasta este, de fapt, una dintre afectiunile cele mai comune pe care o poti lua din apa din piscina.

3.    Infectiile
O infectie des intalnita este cea a canalului auditiv, infectie care apare atunci cand micutii stau foarte mult in apa. Canalul auditiv este atacat de bacteriile din apa, lucru care determina aparitia infectiei cu toate simptomele sale: durere, mancarime si chiar o umflatura pe canalul urechii. Din fericire, picaturile de ureche vindeca usor si repede aceasta infectie.

Ce trebuie sa stii despre inotul in piscina: 9 sfaturi pentru sanatatea copilului tau
Metode de precautie impotriva excesului de clor, infectiilor si parazitilor

1.    Consulta-te, mai intai cu medical si afla daca micutul tau poate fi expus la soare si la clorul din apa piscinei.
2.    Asigura-te ca apa din piscine este bine curatata si ventilata, intreband personalul detalii despre acest lucru.
3.    Atinge apa inainte de a lasa copilul sa intre in ea. Daca este lipicioasa inseamna ca nu a fost curata corespunzator.Verifica daca se vede fundul piscinii. Daca nu se vede, inseamna ca piscina nu a fost curatata indeajuns. Poti arunca o privire  si pe Piscine Premium, pentru mai multe detalii despre cum functionaza si cum trebuie intretinuta o piscina.
4.    Daca mirosul de clor este foarte pregnant, inseamna ca piscina nu a fost ventilata cum trebuie.
5.    Este indicat ca micutul sa faca un dus inainte de a intra in piscina, dar si dupa ce a iesit din apa.
6.    Invata-l sa poarte casca de silicon in apa, pentru a evita contactul cu parul.
7.    De asemenea, ar fi indicat sa foloseasca ochelari de protectie in apa. In felul acesta, apa nu-i va intra in ochi, iar riscul de a dezvolta o infectie sunt reduse considerabil.
8.    Nu te duce cu copilul mai des de o data la doua saptamani la pisicina.
9.    Daca este bolnav, nu trebuie sa-l aduci la piscina!

0 Shares
You May Also Like