Ce sunt garniturile si cum le poti diferentia

0 Shares
0
0
0

Ce sunt garniturile si cum le poti diferentiaGarniturile sunt fabricate in mod normal dintr-un material plat, o foaie cum ar fi hartie, cauciuc, silicon, metal, pluta, pasla, neopren, cauciuc nitrilic, fibra de sticla, politetrafluoretilena (altfel cunoscut ca PTFE sau Teflon) sau un polimer plastic (cum ar fi policlorotrifluoretilena) .

Una dintre cele mai dorite proprietati ale unei garnituri eficiente in aplicatiile industriale pentru materialul garniturii de fibre comprimate este capacitatea de a rezista la sarcini compresive mari. Cele mai multe aplicatii industriale ale garniturilor implica suruburi care exercita o compresiune buna in intervalul de 14 MPa (2000 psi) sau mai mare. In general, exista mai multe materiale care permit o performanta mai buna a garniturilor.

Exista mai multe moduri de masurare a capacitatii unui material de etansare de a rezista incarcarii compresive. “Testul de compresie la cald” este probabil cel mai acceptat dintre aceste teste. Majoritatea producatorilor de materiale de garnitura vor furniza sau publica rezultatele acestor teste.

Designul garniturilor

Garniturile vin in diferite modele, bazate pe utilizarea industriala, bugetul, contactul chimic si parametrii fizici. Daca vrei un set intreg de garnituri iti recomandam sa intri pe Casa Idea magazinul online din care poti cumpara aceste mici componente la un pret foarte avantajos raportat la calitate.

Garnituri de etansare

Acestea sunt facute de obicei din carton tasat. Acest lucru poate duce la o garnitura bruta, rapida si ieftina. In vremurile anterioare materialul a fost comprimat cu azbest, dar in epoca moderna se foloseste un material fibros sau grafit mat. Aceste garnituri pot  raspunde la diverse cerinte chimice diferite pe baza inertiei materialului utilizat. Folia de garnitura fara azbest este durabila, din materiale multiple si groasa in natura. Exemplele materiale sunt cauciucul sintetic mineral, carbon sau nitril. Aplicatiile care utilizeaza garnituri de etansare cuprind acizi, substante chimice corozive, subsante dure sau caustice usoare. Flexibilitatea si recuperarea buna impiedica ruperea in timpul instalarii unei garnituri.

Garnituri de material solid

Ideea din spatele materialului solid este aceea de a folosi metale care nu pot fi rupte, dar sunt inca ieftine pentru a le produce. Aceste garnituri au, in general, un nivel de control al calitatii mult mai ridicat decat garniturile din tabla si, in general, pot rezista la temperaturi si presiuni mult mai ridicate. Dezavantajul cheie este ca un metal solid trebuie sa fie foarte comprimat pentru a ajunge la acelasi nivel cu capul flansei si pentru a preveni scurgerile. Alegerea materialului este mai dificila; deoarece metalele sunt utilizate in principal, contaminarea proceselor si oxidarea sunt fara riscuri. Un dezavantaj suplimentar este acela ca metalul folosit trebuie sa fie mai moale decat flansa – pentru a se asigura ca flansa nu se deformeaza. Chiar si asa, aceste garnituri au gasit o nisa in industrie.

Garnituri cu spirala

Garniturile spiralate cuprind un amestec de material metalic si de umplutura. In general, garnitura are un metal (in mod normal, carbon bogat sau otel inoxidabil) infasurat spre exterior intr-o spirala circulara (alte forme sunt posibile) cu materialul de umplutura (in general un grafit flexibil) infasurat in aceeasi maniera, dar pornind de la partea opusa. Acest lucru duce la alternarea straturilor de umplutura si metal. Materialul de umplutura din aceste garnituri actioneaza ca element de etansare, cu suportul structural care asigura suportul metalic.

0 Shares
You May Also Like