Ce afectiuni poate trata un medic ORL?

Share Button

Ce afectiuni poate trata un medic ORL?
Stiati ca aproape jumatate dintre pacientii care merg la medicul de familie au un fel de problema de ORL? Aproape toata lumea a avut un nas infundat, urechi infundate sau dureri in gat, dar specialistii ORL trateaza o gama variata de afectiuni ale urechii, nasului, gatului, capului si gatului – de la simplu pana la sever, pentru toate persoanele, la toate etapele vietii. In cele ce urmeaza insa vom discuta mai multe detalii si vom vedea ce poate trata un medic ORL in Mures.

Medicii specializati in ORL nu isi limiteaza practica la nici o portiune a capului si gatului ci pot trata o varietate de conditii. Unii specialisti de la ORL, totusi, urmeaza o formare suplimentara in unul dintre aceste domenii de specialitate:

Urechi (otologie / neurotologie) – auzul si echilibrul sunt esentiale pentru modul in care ne desfasuram viata de zi cu zi. Oamenii de specialitate din cadrul ORL trateaza afectiuni cum ar fi infectia urechilor, pierderea auzului, ameteli, sunete in urechi (numite tinitus), dureri la nivelul urechii, fetei sau gatului si multe altele.

Nasul (rinologia) – nasul nostru faciliteaza respiratia. In plus, specialistii ORL trateaza septul deviat, rinita, sinuzita, dureri de cap sinusale si migrene, obstructie nazala si interventii chirurgicale si multe altele.

Gatul (laringologia) -Dispozitiile care afecteaza capacitatea noastra de a vorbi si de a inghiti corespunzator pot avea un impact extraordinar asupra vietii si mijloacelor noastre de trai. Expertii ORL trateaza dureri in gat, raguseala, boala de reflux gastroesofagian (GERD), infectii, tumori ale gatului, tulburari ale cailor respiratorii si ale cordoanelor vocale si multe altele.

Cap si gat / tiroida – Capul si gatul includ unele organe ale organismului nostru cele mai vitale, care pot fi in special sensibile la tumori si cancer. In plus fata de cancerele capului si gatului, specialistii ORL trateaza masele gatului, boala lui Grave, glandele tiroide marita si multe altele.

Somnul – a putea respira si dormi bine noaptea are un impact asupra felului in care traim viata si ne indeplinim munca. Oamenii de specialitate din cadrul ORL trateaza respiratia dezordonata de somn, obstructia nazala si a cailor respiratorii, sforaitul si apneea de somn si multe altele.

Chirurgia plastica faciala si reconstructiva – Trauma corporala si modificarea rezultata a aparitiei cauzate de un accident, un prejudiciu, un defect la nastere sau un efect secundar al afectiunii medicale pot fi tulburatoare. Specialistii ORL in chirurgia plastica faciala trateaza palatele crapaturilor, pleoapele infundate, caderea parului, deformarile urechii, paralizia faciala, reconstructia traumelor, reconstructia cancerului capului si gatului si reviziile chirurgiei cosmetice faciale.

Pediatrie – Copiii si organismele si simturile lor in dezvoltare au adesea nevoie de o atentie deosebita. Expertii ORL trateaza defectele de la nivelul capului si gatului, intarzierile de dezvoltare, infectia urechii, infectia amigdala si adenoida, problemele cailor respiratorii, astmul si alergia si multe altele.

Asadar, dupa cum se poate vedea, medicii ORL se pot specializa in anumite ramuri, iar in cadrul unei policlinici private, cu siguranta exista medici ORL care ofera cele mai bune servicii medicale.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply