Cât de avantajos este un gard viu din lemn câinesc?

Share Button

Cât de avantajos este un gard viu din lemn câinesc?Plantele de Ligustrum, cunoscute și sub denumirea de lemn câinesc, tolerează o varietate de condiții neprielnice și se numără printre plantele cel mai ușor de crescut. Dată fiind versatilitatea și natura lor nepretențioasă, plantele de lemn câinesc sunt utilizate pe scară largă în grădinile de toate dimensiunile și în tot felul de proiecte peisagistice.

Care sunt condițiile de creștere de care are nevoie lemnul câinesc?

Lemnul câinesc dă dovadă de o mare adaptabilitate, dezvoltându-se la fel de bine în plin soare, dar și în umbră parțială. Dacă veți alege să cultivați un gard viu lemn câinesc veșnic verde, veți observa că tolerează majoritatea tipurilor de sol, inclusiv solurile cu o cantitate moderată de sare.

Cu toate acestea, nu este recomandat să plantați lemn câinesc în apropierea drumurilor care sunt tratate cu sare în timpul iernii sau pe proprietățile de pe malul mării, unde există probabilitatea ca frunzișul lemnului câinesc să fie stropit cu sare. Lemnul câinesc tolerează, de asemenea, o cantitate moderată de poluare urbană. Pe de altă parte, ar trebui să evitați să plantați Ligustrum în sol slab drenat sau în zonele în care se acumulează apă.

Dacă nu vă doriți un gard viu din lemn câinesc, ar trebui să plantați cu precauție din cauza naturii sale invazive. Semințele produse de Ligustrum sunt răspândite de păsările care mănâncă fructele. Ca urmare, lemnul câinesc s-a răspândit în zone sălbatice, ajungând chiar să alunge plantele native.

Cu toate acestea, speciile potrivite pentru grădinile personale includ Ligustrum japonicum, care crește la 3 metri înălțime și 1,5-2 metri lățime. Este folosit în mod obișnuit ca plantă de gard viu sau paravan și poate fi modelat într-un mic copac. La rândul rău, Ligustrum delavayanum este potrivit pentru grădini personale, atingând 4 metri înălțime și aproximativ 3-4 metri lățime.

Ligustrum ovalifolium este un arbust de 4,5 metri care formează un gard viu frumos când este plantat des. Totuși, necesită tundere frecventă și, totodată, produce numeroase răsaduri care trebuie îndepărtate înainte de a se stabili.

Ligustrum aurii crește până la 2 metri înălțime sau poate puțin mai mult și impresionează prin frunzișul galben auriu. Pentru a-și menține intensitatea culorii, plantați această specie în plin soare și într-o zonă unde se poate dezvolta nestingherit, fără să aibă nevoie de tundere frecventă.

Ce lucrări de îngrijire necesită lemnul câinesc?

Un gard viu veșnic verde din lemn câinesc va rezista foarte bine la secetă, dar se dezvoltă cel mai bine dacă este irigat în perioadele de secetă prelungite. Fertilizați lemnul câinesc la începutul primăverii și din nou la sfârșitul verii sau toamna.

De asemenea, puteți fertiliza vara dacă observați o creștere accelerată sau dacă vi se pare că gardul viu ar avea nevoie de o altă fertilizare. În mod ideal, ar trebui să utilizați 0,3 kg de îngrășământ 15-5-10 sau 15-5-15 pentru fiecare 10 mp. Lemnul câinesc va începe să formeze mugurii pentru florile de anul viitor la scurt timp după estomparea florilor din sezonul curent. Pentru a evita tunderea mugurilor tineri, tăiați plantele imediat după ce înfloresc.

Gardul viu din lemn câinesc se tunde pentru a se controla înălțimea sa și pentru a preveni ca planta să depășească limitele, mai ales că tolerează foarte bine și tunderea severă. Lemnul câinesc poate crește până la 70 de cm pe an sau mai mult, această rată rapidă de creștere justificând necesitatea de tăieri frecvente.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply