Care sunt cei 4 nutrienti necesari pentru femeile gravide?

Share Button

Care sunt cei 4 nutrienti necesari pentru femeile gravide?Ceea ce mananca si bea o femeie in timpul sarcinii este principala sursa de hranire a bebelusului. Asadar, expertii recomanda mamele sa urmeze un regim alimentar pentru sarcina, care sa includa o varietate de alimente si bauturi sanatoase pentru a oferi nutrientii importanti de care bebelusul are nevoie pentru crestere si dezvoltare.

Nutritia cheie a sarcinii

O femeie insarcinata are nevoie de mai mult calciu, acid folic, fier si proteine decat o femeie care nu urmeaza sa nasca.  Iata de ce acesti patru nutrienti sunt importanti.

Acid folic

Cunoscut si sub denumirea de folat cand nutrientul se gaseste in alimente, acidul folic este o vitamina B care este cruciala pentru a ajuta la prevenirea defectelor de nastere in creierul si maduva spinarii, copilul cunoscut sub numele de defecte ale tubului neural.

Surse alimentare: legume verzi cu frunze, cereale fortificate sau imbogatite, paine si paste, fasole, citrice.

Calciu

Acest mineral este utilizat pentru a construi oasele si dintii unui copil. In cazul in care o femeie insarcinata nu consuma suficient calciu , mineralul va fi extras din magazinele mamei din oasele sale si este dat bebelusului pentru a raspunde cerintelor suplimentare ale sarcinii. Multe produse lactate sunt, de asemenea, fortificate cu vitamina D , un alt nutrient care lucreaza cu calciu pentru a dezvolta oasele si dintii bebelusului.

Femeile insarcinate cu varsta de peste 19 ani au nevoie de 1.000 de miligrame de calciu pe zi; adolescentele insarcinate, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, au nevoie de 1.300 de miligrame zilni

Surse de hrana: lapte, iaurt, branza, sucuri si alimente fortificate cu calciu, sardine sau somon cu oase, unele verzi frunze (kale, bok choy).

Fier

Femeile insarcinate au nevoie de 27 de miligrame de fier pe zi, ceea ce este dublul cantitatii necesare femeilor care nu sunt insarcinate. Cantitati suplimentare de mineral sunt necesare pentru a face mai mult sange pentru a alimenta bebelusul cu oxigen. Obtinerea de prea putin fier in timpul sarcinii poate duce la anemie, o afectiune care duce la oboseala si un risc crescut de infectii.

Pentru a creste absorbtia fierului, include o sursa buna de vitamina C la aceeasi masa atunci cand mananci alimente bogate in fier. De exemplu, luati un pahar cu suc de portocale la micul dejun cu o cereala fortificata cu fier.

Surse alimentare: carne, pasari de curte, peste, fasole uscata si mazare, cereale fortificate cu fier.

Proteina

Este necesara mai multa proteina in timpul sarcinii, dar majoritatea femeilor nu au probleme pentru a obtine suficiente alimente bogate in proteine ​​in dietele lor. Surse alimentare: carne, pasari de curte, peste, fasole uscata si mazare, oua, nuci, tofu.

Acestia sunt cei 4 nutrienti care trebuiesc consumati de catre femeile gravide. Acestea trebuie de-asemenea sa manance fructe si legume, trebuie sa se alimenteze cu o proteina slabe si cereale integrale. Chiar si 3-4 portii de produse lactate sunt suficiente in acest sens.

Femeile insarcinate trebuie si sa evite anumite alimente si nu numai, precum cafeina, peste, alcool, alimente nepasteurizate, carne cruda.




Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply