Bolile de inima – prevenirea este mai buna decat vindecarea

0 Shares
0
0
0

Bolile de inima - prevenirea este mai buna decat vindecareaIn ciuda progreselor medicinii, bolile de inima au ramas principalele cauze ale decesurilor, atat in pentru femei cat si pentru barbati. Din fericire, suplimentele pentru sanatatea inimii si modificarile stilului de viata sunt o promisiune pentru prevenirea acetora. Bolile de inima si atacurile de cord sunt rezultatul mai multor probleme, iar intelegerea cauzelor lor ne poate ajuta sa punem in practica strategii de prevenire si ameliorare a starii de sanatate.

Arterioscleroza

Intarirea arterelor sau arterioscleroza, apare ca urmare a unei carente minerale, in special a magneziului. Lipsa lui genereaza depunerea calciului pe peretii arterelor, pe aorta si pe arterele mari ale inimii. De asemenea, excesul de vitamina D si colesterolul crescut pot fi si ele la baza acestei afectiuni.

Prevenirea arteriosclerozei

  • Evitati alimentele prajite, uleiurile hidrogenate si margarina;
  • Adoptati o dieta bogata in fibre si saraca in grasimi animale;
  • Faceti exercitii fizice pentru ca ele imbunatatesc tonusul muscular al arterelor;
  • Reduceti nivelul de stres;
  • Luati suplimente: minerale lichide derivate din plante, suplimente pentru sanatatea inimii pe baza de Ginkgo, Hawtorn, Usturoi si CoenzymeQ-10, suplimenti in acizi grasi Omega3, multivitamine de calitate, etc.

Atacul de cord

Statisticile arata ca unul din 3 oameni mor din cauza unui atac de cord. Inima pompeaza sangele oxigenat din plamani in arterele coronale si apoi in restul corpului. Daca fluxul de sange din arterele coronare este restrictionat din cauza unui cheag de sange, sau din cauza acumularii colesterorlului, atunci fluxul de sange catre inima este intrerupt si, daca nu se restabileste in cateva minute, muschiul cardiac se deterioreaza. Mai mult, daca fluxul de sange catre creier este intrerupt, vom avea un accident vascular cerebral. De aceea preventia este cruciala, iar suplimentele pentru sanatatea inimii si obiceiurile benefice pentru intregul sistem cardiovascular sunt foarte importante.

Prevenirea atacului de cord

  • Evitati alimentele prajite si margarina si folositi untul sau uleiul de masline;
  • Adoptati o dieta bogata in fibre si saraca in grasimi de origine animala;
  • Faceti exercitii fizice regulat timp de 30 de minute – plimbari pe jos, inot, ciclism, alergare, etc.
  • Reduceti nivelul de stres, pentru ca enzimele si hormonii asociati cu el provoaca o crestere a ritmului cardiac si duc la cresterea tensiunii arteriale, sporind riscul unui atac de cord;
  • Tineti legatura cu profesionistii in domeniu si mergeti periodic la consultatii – puteti face chiar acum o programare accesand site-ul https://www.cardioclinic.ro
  • Luati suplimente benefice pentru sanatatea inimii si care previn bolile cardiovasculare: suplimentii cu acizi grasi esentiali pe baza de ulei de peste, suplimentele cu antioxidanti care contin seleniu si vitaminele E si C, suplimentele cu CoenzimaQ-10, enzime digestive si minerale derivate din plante, etc.

Aritmie cardiaca

Arimtia cardiaca se manifesta prin frecventa cardiaca neregulata sau foarte rapida. Ea poate fi provocata de alergii alimentare si deficiente ale mineralelor si substantelor nutritive importante pentru contractia si relaxarea inimii.

Prevenirea aritmiei cardiace

  • Verificati daca aveti vreo alergie alimentara si evitati alimentele cu potential alergenic;
  • Folositi suplimente minerale derivate din plante pe baza de potasiu, crom, seleniu si magneziu si, desigur, suplimentele pentru sanatatea inimii.
0 Shares
You May Also Like
Cât de des pot face o ecografie?

SanatateCât de des pot face o ecografie?

Ecografia este una dintre cele mai utilizate metode de diagnostic în medicina modernă datorită accesibilității, non-invazivității și a…
Despre aloe vera

DiverseDespre aloe vera

Astazi, sunt cunoscute peste 300 de tipuri de aloe vera, dar doar trei tipuri sunt considerate a avea…