Beneficiile pentru sanatate ale probioticelor

Share Button

Beneficiile pentru sanatate ale probioticelorProbioticele sunt microorganisme vii care pot fi consumate prin alimente sau suplimente fermentate. Din ce in ce mai multe studii arata ca echilibrul sau dezechilibrul bacteriilor din sistemul digestiv este legat de sanatatea si boala generala.

Probioticele promoveaza un echilibru sanatos al bacteriilor intestinale si au fost legate de o gama larga de beneficii pentru sanatate. Acestea includ beneficii pentru pierderea in greutate, sanatatea digestiva, functia imunitara si multe altele.

In urmatoarele randuri ale acestui articol veti putea descoperi cateva dintre beneficiile pentru sanatate de care puteti avea parte achizitionand cele mai bune probiotice din Romania 2019.

  1. Probioticele ajuta la echilibrarea bacteriilor prietenoase din sistemul dvs. digestiv

Probioticele includ bacteriile „bune”. Acestea sunt microorganisme vii care pot oferi beneficii pentru sanatate atunci cand sunt consumate. Se considera ca aceste beneficii rezulta din capacitatea probioticelor de a restabili echilibrul natural al bacteriilor intestinale.

Un dezechilibru inseamna ca exista prea multe bacterii rele si nu sunt suficiente bacterii bune. Se poate intampla din cauza bolilor, a medicamentelor, cum ar fi antibioticele, alimentatiei sarace si multe altele.

Consecintele pot include probleme digestive, alergii, probleme de sanatate mintala, obezitate si multe altele. Probioticele se gasesc, de obicei, in alimentele fermentate sau luate ca suplimente. Ba mai mult, par sa fie in siguranta pentru majoritatea oamenilor.

  1. Probioticele pot ajuta la prevenirea si tratarea diareei

Probioticele sunt foarte cunoscute pentru capacitatea lor de a preveni diareea sau de a reduce severitatea acesteia. Diareea este un efect secundar comun in administrarea de antibiotice. Se produce deoarece antibioticele pot afecta negativ echilibrul bacteriilor bune si rele din intestin. Mai multe studii sugereaza ca utilizarea probioticelor este asociata cu un risc redus de diaree asociata cu antibiotice.

Intr-un studiu, cercetatorii au descoperit ca administrarea de probiotice a redus diareea asociata cu antibiotice cu 42%. Probioticele pot ajuta si la alte forme de diaree care nu sunt asociate cu antibiotice. O revizuire larga a 35 de studii a descoperit ca anumite tulpini de probiotice pot reduce durata diareei infectioase cu o medie de 25 de ore

Probioticele au redus riscul de diaree al calatorilor cu 8%. De asemenea, au scazut riscul de diaree din alte cauze cu 57% la copii si 26% la adulti. Eficienta variaza, in functie de tipul si doza probioticului luat. Tulpini precum Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei si drojdia Saccharomyces boulardii sunt asociate cel mai frecvent cu un risc redus de diaree.

  1. Suplimentele probiotice imbunatatesc unele conditii de sanatate mintala

Un numar tot mai mare de studii leaga sanatatea intestinului cu starea de spirit si sanatatea mintala. Atat studiile efectuate pe animale, cat si pe cele umane descopera ca suplimentele probiotice pot imbunatati unele tulburari de sanatate mintala.

O trecere in revista a 15 studii umane descoperite care se completeaza cu tulpini de Bifidobacterium si Lactobacillus timp de 1-2 luni poate imbunatati anxietatea, depresia, autismul, tulburarea obsesiv-compulsiva (TOC) si memoria.

Un studiu a urmat 70 de lucratori chimici timp de 6 saptamani. Cei care au consumat 100 de grame de iaurt probiotic pe zi sau au luat o capsula probiotica zilnica au avut beneficii pentru sanatate generala, depresie, anxietate si stres. Beneficiile au fost observate si intr-un studiu efectuat pe 40 de pacienti cu depresie.

Luand suplimente probiotice timp de 8 saptamani a scazut nivelul depresiei si reduce nivelul de proteine ​​C-reactive (un marker al inflamatiei) si hormoni precum insulina, in comparatie cu persoanele care nu au luat un probiotic/




Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply