Beneficii pentru sanatate ale uleiului de catina

Share Button

Beneficii pentru sanatate ale uleiului de catinaCatina este o planta medicinala folosita mult timp in medicina pe baza de plante. Fructul de catina este uneori folosit in dulciuri, inclusiv gemuri, placinte si bauturi.

Disponibil sub forma de supliment, uleiul de catina a fost folosit de mii de ani ca remediu natural impotriva diverselor boli. Acest ulei este extras din fructele de padure, frunzele si semintele plantei de catina (Hippophae rhamnoides), care este un arbust mic care creste la altitudini mari in regiunea Himalaya de nord-vest. Uneori, denumit fructul sfant al Himalaya, catina poate fi aplicata pe piele sau ingerata.

Un remediu popular in medicamentele ayurvedice si traditionale chineze, poate oferi beneficii pentru sanatate, de la sprijinirea inimii tale pana la protejarea impotriva diabetului, a ulceratiilor stomacale si a afectarii pielii. Continuati sa cititi, pentru a descoperi 12 motive pentru a consuma “aurul lichid.

 1. Bogat in nutrienti

Uleiul de catina este bogat in diverse vitamine si minerale, precum si antioxidanti si alti compusi vegetali potential benefici pentru sanatatea ta.

 1. Promoveaza sanatatea inimii

Uleiul de catina va poate ajuta inima prin reducerea tensiunii arteriale, imbunatatirea nivelului de colesterol din sange si protejarea impotriva cheagurilor de sange. Acestea fiind spuse, efectele pot fi cele mai puternice la persoanele cu o sanatate slaba a inimii.

 1. Poate proteja impotriva diabetului

Catina poate ajuta la imbunatatirea secretiei de insulina si a sensibilitatii la insulina, ambele putand proteja impotriva diabetului de tip 2.

 1. Protejeaza pielea

Uleiul de catina va poate ajuta pielea sa se vindece de rani, arsuri solare, inghet si infectii de pat. De asemenea, poate promova elasticitatea si proteja impotriva uscaciunii.

 1. Uleiul de catina poate stimula sistemul imunitar

Uleiul de catina este bogat in compusi vegetali benefici, cum ar fi flavonoizi si antioxidanti, care va pot ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor.

 1. Poate sustine un ficat sanatos

Compusii din catina pot ajuta functia hepatica, desi sunt necesare mai multe studii.

 1. Poate ajuta la combaterea celulelor canceroase

Uleiul de catina ofera anumiti compusi benefici ai plantelor care pot oferi o anumita protectie impotriva cancerului.

 1. Poate imbunatati digestia

Studiile la animale indica faptul ca uleiul de catina poate ajuta la prevenirea si tratarea ulcerelor stomacale.

 1. Poate reduce simptomele menopauzei

Catina poate reduce uscarea vaginala si poate actiona ca un tratament alternativ eficient pentru femeile aflate in postmenopauza care nu pot lua estrogen.

 1. Poate trata ochii uscati

Intr-un studiu s-a constatat ca aportul zilnic de catina a fost legat de roseata ochilor si arderea redusa.

 1. Reduce inflamarea

Cercetarile la animale indica faptul ca extractele de frunze de catina au contribuit la reducerea inflamatiei articulare.

 1. Poate reduce simptomele depresiei

Studiile la animale au raportat ca catina poate avea efecte antidepresive. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost studiat la om.

Concluzii:

Uleiul de catina este un remediu alternativ popular pentru o varietate de afectiuni.

Este bogat in multi nutrienti si poate imbunatati sanatatea pielii, ficatului si inimii. De asemenea, poate ajuta la protejarea impotriva diabetului si la ajutorul sistemului imunitar.

Deoarece acest produs vegetal a fost utilizat in medicina traditionala de mii de ani, poate merita sa incercati sa-i oferiti corpului un impuls.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply