6 Beneficii ale apei de castraveți: hidratare și sănătate

Share Button

Trăind într-o perioadă care ne îndeamnă să ne desfășurăm activitățile mai mult sau mai puțin de la domiciliu, necesitatea de a avea o dietă cât mai naturală și mai săracă în alimente ultra procesate a crescut semnificativ. Dacă mersul la bazinul de înot sau la sală este o adevărată provocare pe care nu toată lumea și-o asumă, consumul de fructe și legume a devenit o tendință pentru mulți. Cu atât mai mult cu cât o dietă echilibrată contribuie la starea generală de bine și la un psihic bun, la ceea ce numesc specialiștii wellness, deoarece știm cu toții că suntem mult mai liniștiți atunci când nu acumulăm kilograme în plus.

Astăzi, vreau să îți propun să descoperim împreună ce beneficii are apa cu castraveți și motivele pentru care ai putea să înlocuiești acele băuturi răcoritoare îndulcite cu ceva natural.

1.Te menține hidratat.

Corpul tău nu poate funcționa corect fără apă. Știm că ar trebui să bem apă pe tot parcursul zilei, dar uneori apa simplă devine plictisitoare, neatrăgătoare și brusc conținutul frigiderului devine mult mai apetisant. De aceea castraveții sunt o soluție. Conferă apei un plus de aromă, încurajându-te să bei mai mult.

2.Ajută la pierderea în greutate

Dacă încerci să scapi de kilograme nedorite, înlocuirea băuturilor răcoritoare cu zahăr, a energizantelor și a sucurilor cu apă de castravete te poate ajuta să elimini o cantitate destul de însemnată de calorii din dietă.

Pe lângă hidratare, contribuie și la senzația de sațietate. Uneori corpul tău confundă setea cu foamea. S-ar putea să simți că ți-e foame, când de fapt îți este sete.

Cum vei ști diferența? Bea un pahar mare de apă cu castraveți și apoi observă-ți simțurile. Dacă foamea îți dispare după ce ai terminat băutura, ți-a fost sete. Dacă încă îți este foame, atunci știi că într-adevăr ai nevoie de hrană.

3.Aport de antioxidanți

Antioxidanții sunt substanțe care ajută la prevenirea și întârzierea deteriorării celulelor din cauza stresul oxidativ produs de radicalii liberi. Stresul oxidativ poate duce la afecțiuni cronice precum cancer, diabet, boli de inimă, Alzheimer, degenerarea ochilor.

Cercetările au arătat că antioxidanții pot fi capabili să inverseze sau să oprească aceste daune. Castraveții se încadrează în această categorie, fiind bogați în: vitamina C, beta caroten, mangan, molibden și mai mulți antioxidanți flavonoizi.

4.Poate ajuta la prevenirea cancerului

Unele cercetări timpurii sugerează despre castraveții că pot ajuta în lupta împotriva cancerului. Alături de antioxidanți, castraveții au și compuși numiți cucurbitacine și un grup de nutrienți numiți lignani, care au rol în protejarea noastră împotriva cancerului. Un studiu din Journal of Cancer Research a sugerat că fisetina flavonoidă din dietă, care se găsește în castraveți, ar putea ajuta la încetinirea progresiei cancerului de prostată.

5.Scade tensiunea arterială

Un factor care contribuie la hipertensiunea arterială este faptul că ai prea multă sare (sodiu) și prea puțin potasiu în dietă. Excesul de sare determină corpul să rețină fluide, ceea ce crește tensiunea arterială prin încărcarea sistemului circulator. Potasiul este un electrolit care ajută la reglarea cantității de sodiu reținută de rinichi.

Castraveții sunt o sursă bună de potasiu, deci consumul de apă de castraveți contribuie la scăderea tensiunii arteriale.

6.Susține pielea sănătoasă

Apa de castravete poate ajuta la calmarea pielii din interior spre exterior. Hidratarea adecvată ajută corpul să elimine toxinele și să mențină un ten sănătos. Castraveții au, de asemenea, un conținut ridicat de acid pantotenic (vitamina B-5), care este utilizat pentru tratarea acneei.

În conclusive…

Dacă vrei să iți crești aportul de lichide, dar apa simplă ți se pare neatrăgătoare, îmbunătățește-o cu câteva felii de castraveți și bucură-te de beneficii la pachet.Advertisement

No comments.

Leave a Reply