Tot ce trebuie sa stiti despre implanturile dentare

Share Button

Tot ce trebuie sa stiti despre implanturile dentareIn ultimul deceniu, implanturile dentare au devenit utilizate pe scara larga in stomatologia obisnuita si sunt de obicei utilizate atunci cand exista dinti lipsa. Un implant dentar este un inlocuitor artificial pentru o radacina dentara, de obicei facuta din titan. Exista implanturi dentaremulte sisteme diferite de implanturi disponibile, iar de aici pornesc si diferentele de preturi implant dentar Cluj.

Atunci cand sunt utilizate in mod competent, ele ofera o forma de tratament extrem de fiabila. Scopul principal in timpul plasarii oricarui implant este de a realiza un contact apropiat imediat cu osul din jur. In timp, cresterea ulterioara a osului pe suprafata implantului sporeste stabilitatea implantului.

Pentru a sustine dintii inlocuiti, implanturile dentare au in mod normal o forma de filet interior cu surub sau spatiu pentru post, care permite montarea unei varietati de componente. Odata montate, aceste componente ofera fundatia pentru sprijinul pe termen lung al coroanelor, podurilor sau protezelor.

Cine este potrivit pentru implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt potrivite pentru majoritatea adultilor cu sanatate generala buna. Acestea pot fi utilizate numai dupa ce maxilarul a incetat sa creasca.

Viciile cum ar fi consumul de alcool sau fumatul pot creste numarul de probleme asociate cu vindecarea initiala si ar putea fi rele pentru sanatatea pe termen lung a gingiilor si osul care inconjoara fiecare implant.

Cat dureaza tratamentul?

Pentru cazurile de rutina, de la plasarea implantului pana la momentul plasarii primului dinte / dinti, timpul de tratament poate varia intre sase saptamani si sase luni. Disponibilitatea oaselor de o calitate mai buna poate fi utilizata pentru a reduce timpul de tratament, in timp ce mai mult timp si grija sunt necesare pentru pacientii cu osul mai sarac, care poate prin urmare sa extinda timpul de tratament mai mult de sase luni.

Ce trebuie sa stiti inainte de a incepe tratamentul?

Este o practica acceptata ca trebuie sa vi se ofere un rezumat scris al discutiilor de planificare a tratamentului, subliniind situatia dentara actuala si orice alternativa exista la implanturile dentare. Acest rezumat ar trebui sa includa, de asemenea, o prezentare generala a etapelor de tratament anticipate si sa va dati o idee despre durata de tratament care poate dura, cat de multe implanturi sunt necesare. S-ar putea sa existe si alte probleme specifice cazului dumneavoastra si acestea ar fi tratate in consecinta.

Cat timp vor dura implanturile?

S-ar putea spune probabil ca implanturile vor dura atat timp cat dintii naturali. Implanturile bine intretinute, plasate in osul adecvat, se asteapta sa dureze multi ani si posibil chiar si intreaga viata. Cu toate acestea, la fel cum v-ati astepta ca si coroanele, podurile si umpluturile conventionale sa necesite reparatii ocazionale sau inlocuiri, asa pot aparea probleme si in cazul dintilor implantati, asa ca trebuie neaparat sa tineti cont de cerintele de intretinere similare in decursul anilor.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti legat de implanturile dentare. Mai multe informatii utile veti afla de la medic, atunci cand veti stabili ca doriti sa aveti o dantura perfecta.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply