Tot ce trebuie sa stim despre o ecografie mamara

Share Button

Tot ce trebuie sa stim despre o ecografie mamaraO ecografie mamara este o tehnica imagistica folosita in mod deosebit cu scopul de a depista tumorile si alte anomalii ale sanilor. Ecografia mamara este o procedura speciala, care utilizeaza unde sonore de inalta frecventa avand scopul de a produce imagini detaliate din interiorului sanilor.

Facand o comparatie de exemplu cu alte proceduri precum radiografii si tomografii, ultrasunetele folosite in aceasta procedura nu utilizeaza radiatii si sunt considerate sigure chiar si pentru femeile care sunt gravide, dar si pentru mamicile care alapteaza.

De ce se efectueaza o ecografie mamara?

Medicul dumneavoastra poate sa va recomande o ecografie sani Cluj, in cazul in care de exemplu descopera o bucata suspecta in san. O ecografie il ajuta pe medicul dumneavoastra sa stabileasca daca nodulul respectiv este un chist umplut cu lichid sau daca este vorba despre o tumoare solida.

De asemenea, o astfel de procedura de examinare a sanului este deosebit de eficienta dat fiind faptul ca ii permite medicului sa vada exact locatia in care se afla nodulul respectiv. Ba chiar mai mult, ii permite acestuia sa ii vada si dimensiunea.

In timp ce o ecografie a sanului este o tehnica imagistica ce poate fi utilizata pentru a evalua un nod in san, este deosebit de important sa facem precizarea ca nu poate fi utilizata pentru a determina daca nodulul din interiorul sanului este canceros.

Acest lucru se poate stabili doar in cazul in care o proba de tesut sau lichid este scoasa din nodul, si daca este ulterior testata intr-un laborator. Pentru a obtine o proba de tesut sau de lichid, medicul dumneavoastra poate sa va supuna unei proceduri numita biopsie cu ac ghidat cu ultrasunete.

In timpul acestei proceduri, medicul dumneavoastra va folosi o ecografie mamara care ii va fi ghidul perfect in timp ce indeparteaza proba de tesut sau lichid din interiorul sanului.

Daca va intrebati ce urmeaza ulterior, ei bine proba pe care medicul a recoltat-o, va fi trimis catre un laborator pentru o analiza cat mai amanuntita. Este posibil aveti o stare tensionata, o stare de agitatie si sa nu va convina nimic; este posibil sa aveti o stare de nervozitate pana in momentul in care primiti rezultatele.

Cu siguranta insa nu trebuie sa va faceti griji pana in momentul primirii diagnosticului, dat fiind faptul ca 4 din 5 tumori din san sunt benigne, ceea ce inseamna ca nu sunt canceroase.

Un alt amanunt foarte important de mentionat in ceea ce priveste ecografia sanului, este acela ca se poate efectua chiar si in cazul femeilor insarcinate, in cazul femeilor care alapteaza (proaspetele mamici), in cazul femeilor care inca nu au implinit varsta de 25 de ani, sau in cazul femeilor care au implanturi mamare cu silicon.

Este foarte important de mentionat faptul ca femeile mentionate in randurile anterioare pot urma aceasta procedura, din moment ce trebuie sa evite radiatiile.

Cum trebuie ma pregatesc pentru a fi supusa unei ecografi mamare?

In ciuda faptului ca foarte multe femei isi fac multe griji ca nu stiu cum trebuie sa se pregateasca inainte de a fi supuse unei asemenea proceduri, trebuie facuta precizarea ca o ecografie mamara nu necesita nicio pregatire speciala. De asemenea, este important sa stiti doar ca trebuie sa evitati sa folositi deodorantul si antiperspirantul inainte de a urma o astfel de procedura.

Se recomanda de-asemenea si evitarea lotiunilor sau a altor produse cosmetice pe sani inainte de o examinare cu ultrasunete pentru sani. Acest lucru poate interfera cu precizia testului, deci trebuie sa evitati aceste produse pana in momentul in care procedura este finalizata.

Nu trebuie sa va faceti griji insa, procedura nu este dureroasa, nu va creaza senzatia de disconfort, si nici nu va pune viata in pericol, pentru ca nu este asociata cu nici un risc, dat fiind faptul ca nu necesita utilizarea radiatiilor.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply