Tipuri de joburi in programarea de calculatoare

Share Button

Programatorii IT sunt cei care scriu software-ul de calculator sau un cod care spune computerelor ce sa faca si in ce ordine. Software-ul compilator ia un cod de program si il converteste in siruri de 1 si 0, termeni binar in care computerele cred, astfel incat computerul sa poata intelege si sa ruleze programul.

Programatorii pot lucra intr-unul din multele domenii diferite de programare, unele care necesita un grad mai mare de cunostinte tehnice decat altele.

Plata si dezvoltarea pietei de munca in domeniul informaticii

Perspectivele de crestere de locuri de munca pentru programatori sunt estimate la o crestere de aproximativ doisprezece la suta. Salariul anual mediu pentru un programator de calculator depaseste cincizeci de mii de dolari si poate varia in functie de tipul specific de programare implicat. Lista celor mai multe locuri de munca de programare it necesita o diploma de licenta ca si cerinta minima de educatie.

Programatorii de aplicatii – scriu programe pentru utilizatorii finali. Procesoare de texte, foi de calcul si software de prezentare sunt toate exemple de programe de aplicatie. Mai multe programe specifice pentru o anumita afacere ar include informatii despre clienti, contabilitate si de control al inventarului.

Programatorii de aplicatii de obicei scriu programe in limbaje de nivel inalt, care sunt mai aproape de litere decat de cifre, conform careia un computer intelege.

Programatorii de aplicatii trebuie sa fie in masura sa gandeasca logic si sa comunice cu o varietate de oameni de afaceri si domenii tehnice. Aplicatiile sunt temeinic testate pentru a asigura functionalitate in conditii optime. Poti urma un curs testare software pentru o cariera interesanta.

Programatorii de sistem sunt mai specializati decat programatorii de aplicatii, acestia sriind utilitare si software pentru sistemele de operare. Programatorii de sistem sunt, uneori, mai putin confortabili in a discuta cu utilizatorii finali, dar ei trebuie sa fie capabili sa comunice bine cu programatorii de aplicatii si alte categorii de personal tehnic.

Programatorii de sisteme scriu codurile limbajelor de programare de nivel scazut, care sunt mai aproape de limbajul binar nativ al computerului, iar acestea trebuie sa fie sigure din punct de vedere tehnic.

Programatorii de jocuri sunt cei care scriu jocuri pe calculator, care mai apoi sunt vandute in comert. La fel ca si programatorii de sistem, programatorii de jocuri scriu coduri in limbaje care le fac programele sa ruleze mai rapid si mai eficient. Programatorii de jocuri scriu, de asemenea, un cod care conduce grafica jocului pe calculator, care necesita un grad mai ridicat de competenta tehnica.Advertisement

No comments.

Leave a Reply