Educarea simţurilor: 5 uleiuri esenţiale pentru întreaga familie

Share Button

Varietatea de arome (și de costuri) ale uleiurilor esențiale disponibile ne poate pune în încurcătură. Totuși, vă sugerăm o listă simplă de cinci uleiuri versatile, care susțin sănătatea și sunt un răsfăț pentru nasul și mintea noastră.

Mușețel

Această floare galbenă se găsește frecvent în dulapuri sub formă de ceai, cunoscut pentru proprietățile sale calmante, relaxante. Există două tipuri de ulei: mușețel roman (versiunea mai puțin costisitoare, deși foarte plăcută) și mușețel german (uleiul este albastru, de obicei mai costisitor, dar are un miros mai moale). Acesta este un ulei minunat de folosit în jurul copiilor mici și poate fi folosit în locul omniprezentei lavande sau amestecat cu aceasta.

Utilizari: O picătură într-o baie sau pe o pernă are un efect calmant şi relaxant. Minunat pentru a ajuta copiii mici să se relaxeze și să doarmă adânc. Pentru un copil care simte stres sau anxietate, câteva picături adăugate pe o batistă pot fi foarte reconfortante. Este, de asemenea, un decongestionant cu adevărat util pentru un copil (sau adult) cu nasul înfundat.

Lămâie cu arbore de ceai

Mirosul de citrice este mai puțin copleșitor și medicinal decât arborele de ceai obișnuit, făcându-l mai plăcut de utilizat.

Utilizări: Excelent pentru curățare și dezinfectare. În bucătărie, în apă când ştergeţi podeaua sau pentru a dezinfecta cârpele de spalat. Recomandăm să folosiți pe o cârpă curată pentru a șterge clanţele ușilor și întrerupătoarele în timpul sezonului de răceală și gripă.

Portocală

Fie portocală dulce, fie portocală amăruie, ambele sunt completări delicioase la colecția dvs. Mai puțin dur decât Lămâia, uleiul de portocală funcționează bine singur sau în amestec cu alte uleiuri.

Utilizări: Portocala este înălțătoare, revigorantă. Înveseleşte o atmosferă încărcată și contracarează vremea rea. Portocala este grozavă de adăugat pe o cârpă pentru o curăţare finală în bucătărie sau baie, deși îi lipsește puterea de dezinfectare a arborelui de ceai.

Geranium

Acest ulei este vara într-o sticlă; parfumul amețitor al mușcatei cu trandafiri este înălțător și susține sănătatea. Geraniumul este un bun factor antistres atât pentru părinți, cât și pentru copii, ameliorând tensiunea și restabilind voia bună.

Utilizări: Este deosebit de bun pentru a elimina durerile de cap și este un parfum minunat pentru o baie la sfârșitul unei zile lungi.

Tămâie

Acesta este un ulei mai puțin familiar pentru mulți oameni. Mirosul bogat, dar ușor, evocă rășina aurie din care este distilat. Folosit în mod tradițional în meditație, proprietățile calmante îmbunătățesc claritatea mentală, calmează spiritul și ajută la crearea unui sentiment de bine.

Utilizări: Adăugați la un arzător sau în apă fierbinte pentru a crea o atmosferă calmă și odihnitoare în casa dvs. Poate fi adăugat și la articolele de joacă senzoriale, cum ar fi aluatul și nisipul kinetic. Dacă observați că copiii dvs. par excesiv de stimulați, tămâia va ajuta la schimbarea dispoziției. Adăugați într-un castron cu apă caldă folosită pentru înmuierea mâinilor sau picioarelor și urmăriți cum funcționează: este magic.

Cu family essentials kit de la doTERRA – Pachetul pentru o Familie Sănătoasă – ce conține 10 uleiuri esențiale de 5 ml, cele mai frecvent utilizate într-o familie, veţi avea tot ceea ce are nevoie o familie pentru a se menţine sănătoasă sau pentru a-şi reface starea de sănătate.Advertisement

No comments.

Leave a Reply