Definirea unei case inteligente !

Share Button

Ce este o casa inteligenta?Tehnologia a schimbat totul in lume si nimic nu reprezinta mai bine progresul nostru in viitor decat automatizarea locuintei cu Smart Home Salus Controls, care devine din ce in ce mai populara si mai puternica in fiecare zi. Ce este o casa inteligenta? Ce avantaje ofera? Cum te poti echipa singur? Iti oferim raspunsurile.

Ce este o casa inteligenta?

Definirea unei case inteligente este simpla: este o casa dotata cu iluminat, incalzire si dispozitive electronice care pot fi controlate de la distanta printr-un telefon sau un calculator. Cu toate acestea, la fel ca majoritatea lucrurilor din viata, adevaratul concept de casa inteligenta nu este atat de simplu.

De exemplu, una dintre principalele caracteristici ale unei case inteligente este ca este conectata la Internet. Indiferent cat de sofisticate sunt termostatul, soneria sau sistemul de jocuri, daca nu pot functiona online, nu fac casa ta „inteligenta”. De asemenea, functiile de control de la distanta din casa ta nu sunt nimic nou, deschizatoarele usilor de garaj exista inca din 1926, dar controlul ar trebui sa fie bazat pe internet, mai degraba decat prin Bluetooth sau alte semnale aeriene, pentru a fi „inteligent”.

Nu conteaza cat de avansat este routerul tau sau cate computere, console de jocuri sau dispozitive mobile ai: o casa este considerata tehnic inteligenta doar daca ii poti controla sau automatiza functiile prin tehnologie. Poate fi la fel de simplu ca sa cobori automat jaluzelele pentru a tine soarele departe de sufrageria ta sau la fel de complex ca un sistem de sunet surround care te urmareste pe masura ce te deplasezi prin casa.

Acestea fiind spuse, majoritatea caselor de astazi sunt echipate cu dispozitive conectate. Indiferent daca iti automatizezi sau nu functiile de acasa cu tehnologie inteligenta, vei dori acelasi nivel de securitate avansata pentru a te proteja de amenintarile de securitate cibernetica. Mai exact, vei avea nevoie de o modalitate de a-ti proteja intreaga retea si toate dispozitivele conectate la aceasta.

Vrei sa verifici daca ai o casa inteligenta? Daca poti verifica temperatura din interiorul casei tale, porni sau opri aparatele, sa activezi alarma sau sa verifici o camera de securitate de pe telefon, atunci grozav! Casa ta este inteligenta.

Ce este automatizarea locuintei?

Automatizarea locuintei se bazeaza pe IoT (Internet of Things): principiul consta in a putea conecta fiecare obiect de zi cu zi la Internet. In timp ce din punct de vedere istoric, Internetul a fost conceput pentru a fi folosit in primul rand de computere, am putut sa il aplicam in nenumarate alte lucruri, cum ar fi telefoane, masini, dispozitive medicale si, desigur, case conectate.

Componentele unei case inteligente sunt destul de simple. In primul rand, ai nevoie de un router. Actioneaza ca o legatura prin care toate celelalte dispozitive conectate pot comunica intre ele, precum si cu dispozitive mai indepartate, cum ar fi telefonul sau PC-ul. Atunci ai nevoie doar de dispozitive inteligente, chiar si de unul singur, care se conecteaza la router si pot fi controlate de la distanta. Odata ce sistemul este configurat, casa ta a devenit oficial o casa inteligenta. Este simplu!
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply