Cu ce se ocupa un dermatolog si de ce ar trebui sa iei in calcul o vizita la cabinet?

Share Button

Cu ce se ocupa un dermatolog si de ce ar trebui sa iei in calcul o vizita la cabinet?Un dermatolog este un medic specializat in tratarea afectiunilor pielii, parului si unghiilor. Daca aveti acnee, piele grasa sau uscata, cosuri, alunite sau alte imperfectiuni pe care nu le puteti tine sub control cu produse de ingrijire a pielii fara prescriptie medicala, acesti profesionisti vor fi cea mai buna rezolvare a problemei. Cu atat de multe responsabilitati si indatoriri in fiecare zi, cu ce se ocupa mai exact un dermatolog?

Acestia sunt specialisti in diagnosticarea si tratamentul afectiunilor legate de piele, cum ar fi acneea, psoriazisul, eczema si multe altele. De asemenea, se pot specializa in proceduri precum peelingul chimic sau chirurgia cu laser pentru probleme de pigmentare sau vasculare.

Cu siguranta trebuie sa mergi la un dermatolog daca pielea ta reprezinta o problema. Exista o multime de probleme diferite ale pielii, dar toate se impart in doua categorii: probleme neinfectioase, care sunt boli inflamatorii, cum ar fi acneea sau psoriazisul, sau boli infectioase, cum ar fi herpesul. Bolile de piele se numara printre cele mai frecvente afectiuni medicale din lume – si exista specialisti care sa le trateze.

Tratament pentru acnee

Cea mai frecventa afectiune a pielii, acneea este adesea cauzata de pori si de bacterii. Acestea fiind spuse, poate aparea dintr-o varietate de motive. O vizita la dermatolog va include o evaluare vizuala si o examinare fizica a pielii dumneavoastra. Doar atunci va putea determina cauza acneei dumneavoastra (adesea un amestec de factori) si cel mai bun tratament.

Cei mai multi dintre cei care sufera de acnee se pot astepta la o reteta pentru medicamente pentru acnee. Acestea sunt aplicate direct pe zona afectata si pot include peroxid de benzoil, acid salicilic, eritromicina, retinoizi si antibiotice.

Tratamentul psoriazisului

Psoriazisul este o afectiune autoimuna frecventa care face ca celulele pielii sa creasca prea repede, ceea ce duce la aparitia unor pete rosiatice si solzoase. Cauza exacta a psoriazisului este necunoscuta, dar un dermatolog va poate ajuta sa il gestionati prin medicamente, creme si alte terapii.

Daca vi se prescriu medicamente pentru psoriazis, dermatologul va va recomanda probabil doze mici de corticosteroizi topici pentru cazurile usoare pana la moderate.

Tratamentul eczemelor

Aceasta boala comuna a pielii provoaca mancarimi, roseata, inflamatie si uscaciune intensa. Este cel mai frecvent intalnita la copii sau la persoanele cu antecedente familiale de alergii, dar poate aparea si la adulti. Eczema nu este contagioasa, dar poate fi agravata de alergeni, stres si alti factori externi.

Daca aveti cazuri moderate sau severe de eczema, dermatologul dumneavoastra va poate prescrie o solutie pentru a reduce inflamatia. De asemenea, vi se pot prescrie agenti imunosupresori topici care suprima raspunsul imunitar. Cu toate acestea, aceste medicamente sunt utilizate de obicei in ultima instanta si este mai probabil sa fie prescrise persoanelor cu eczeme severe.

Dupa cum ati vazut, un dermatolog este o optiune excelenta pentru gestionarea afectiunilor pielii pe tot parcursul vietii dumneavoastra. Este foarte important sa va asigurati de faptul ca veti colabora cu profesionistii in domeniu, iar un dermatolog Targu Mures va poate oferi exact serviciile de care aveti nevoie.




Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply