Coenzima Q10, molecula anti-imbatranire

Share Button

Coenzima Q10, molecula anti-imbatranireCoenzima Q10 (Coenzima Q10) este o molecula pe care corpul nostru o produce in mod natural si care joaca un rol esential in generarea energiei necesare pentru dezvoltarea functiilor vitale, deoarece contribuie la transformarea nutrientilor pe care ii ingeram prin dieta in energie.

Nivelurile Q10 sunt crescute in corpul uman in primii 25 de ani de viata, dar imbatranirea, stresul continuu si utilizarea tutunului sau a anumitor medicamente, cum ar fi statinele, reduc progresiv prezenta sa in tesuturile care au cea mai mare nevoie de ea, cum ar fi ficatul, inima sau rinichii.

De la varsta de 40-45 de ani, suplimentele de coenzima Q10 ne pot ajuta sa recuperam intr-o oarecare masura acea energie naturala din organism pe care am avut-o in tinerete. Vezi mai multe detalii pe blog-ul Marnys aflii totul despre coenzima Q10.

Q10 poate fi obtinut si prin hranire; carnea rosie, pasarile de curte (curcan, pui), carnea de organe, pestele gras (sardine, pastrav, ton, hamsii), legumele (spanac, broccoli, conopida sau morcovi), fructele (portocale, capsuni), nucile (fistic, nucile, arahidele…) si semintele de in, printre alte alimente, contin cantitati variabile de Q10, pe care organismul le sintetizeaza prin reactii chimice care necesita vitamine din grupa B (B2, B3, B5, B6, B12) si vitamina C, de aceea este recomandabil sa consumati produse care contin acesti nutrienti.

Trebuie clarificat faptul ca aceasta contributie este uneori insuficienta, prin urmare, si pentru a recupera intr-o anumita masura acea energie naturala a corpului pe care am avut-o in tinerete, de la 40-45 de ani puteti recurge si la administrarea de suplimente alimentare de Q10, efecte care, dupa cum vom vedea, pot fi observate in interiorul si in afara corpului nostru.

Beneficiile pentru sanatate ale Coenzima Q10

Coenzima Q10, cunoscuta si sub numele de ubichinona, un termen care provine din latinescul ubique, care inseamna “peste tot”, deoarece este prezent in toate celulele corpului, i se atribuie diverse beneficii pentru sanatate care au fost documentate de diverse studii, cum ar fi:

Cum se administreaza coenzima Q10

Suplimentele de coenzima Q10 pentru adultii sanatosi contin in general intre 30 si 100 mg, acesta fiind aportul optim, care este o doza mai mare decat ceea ce s-ar obtine prin alimente, desi studiile stiintifice nu au determinat pana acum cantitatea exacta de Q10 furnizata de dieta. Mai multe dintre aceste sume fie nu sunt absorbite, fie facute cu mare dificultate.

Aceste produse sunt comercializate sub forma de capsule sau pastile, care trebuie luate cu alimente, deoarece molecula este mai bine absorbita in acest fel.

Studiile clinice au confirmat ca extrem de sigur pentru a lua acest supliment alimentar

Intr-o revizuire a studiilor preclinice si clinice de evaluare a sigurantei coenzima Q10, a fost confirmat ca extrem de sigur de a lua acest supliment alimentar. Cu toate acestea, Unii oameni au raportat efecte usoare atunci cand ingerarea aceste suplimente, cum ar fi o usoara gastro-intestinale suparat, dureri de cap, insomnie, sau ameteli. In orice caz, daca suferiti de orice patologie inainte de a lua acest lucru sau orice supliment alimentar, trebuie sa va consultati intotdeauna cu medicul.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply