Ce este mierea de Manuka și care sunt beneficiile utilizării ei pentru sănătate?

Share Button

Ce este mierea de Manuka și care sunt beneficiile utilizării ei pentru sănătate?Mierea de Manuka este un tip special de miere, care este produsă de albinele din Noua Zeelandă. Proprietățile acesteia au fost observate de băștinașii din Pacificul de Sud, populația Maorii, cu mult înainte ca acestea să fie dovedite științic, prin analiza atentă a compoziției și ingredientele active de către un grup de cercetători germani, la o dată relativ recentă.

Ce probleme de sănătate pot fi tratate cu ajutorul mierii de Manuka, pe baza cunoștiințelor actuale?

  • Datorită proprietăților antibacteriene, are capacitatea de a neutraliza bacterii și fungi precum Ecoli, Stafilococul, Heliobacter, chiar mai mare decât a antibioticelor, în funcție de cantitatea de Metilgioxal pe care o conține. Probabil că știți deja cât de greu de tratat poate fi Stafilococul și că poate avea un spectru larg de efecte adverse asupra pielii, sistemului respirator, sistemului osos sau a sângelui. Câteva dintre problemele de sănătate asociate cu acesta sunt: bronșita, faringitele, artrita, septicemia, endocardita și meningita. Conform studiilor realizate în ultimii ani, mierea de Manuka acționează eficient asupra cauzei, distrugâd-o fără a produce efecte adverse (așa cum se poate întâmpla în urma administrării unor medicamente puternice).
  • Problemele gastro-intestinale precum aciditatea, refluxul gastric, arsurile stomacale, ulcerele provocate de Heliobacter, paraziții localizați în intestine și gastroenterita pot fi tratate în mod natural prin consumarea mierii de Manuka. Aceasta ajută la refacerea microflorei intestinale, responsabile în protejarea organismului în timpul digestiei și a asigurării imunității. Aceasta poate fi grav afectată de administrarea frecventă de medicamente puternice sau antibiotice și se reface extrem de greu prin tratament medicamentos deoarece organismul nu mai răspunde la acestea.
  • Ajută la prevenirea problemelor stomatologice. Datorită proprietăților antibacteriene, ajută la protejarea sănătății orale în ansamblul său, luptând eficient împotriva plăcii și a cariilor. De asemnea, contribuie la menținerea sănătății gingivale. În urma consumării acestui produs, mulți pacienți au observat ameliorarea problemelor dentare.
  • Este eficientă în vindecarea rănilor și arsurilor. Acesta poate fi folosită în acest scop inclusiv acasă pentru probleme mai superficiale precum răni puțin adânci, leziuni la nivelu pielii, cicatrici, eczeme, etc. În cazul unor răni profunde sau a arsurilor puternice este indicat întoteauna să vă adresați medicului specialist și să nu optați pentru un tratament individual.
  • Și-a dovedit eficiența în ameliorarea și tratarea afecțiunilor sistemului respirator precum: tusea cronică sau tabacică, sinuzita, astmul, rinita alergică sau bronșita. Acestea presupun de obicei un tratament costisitor, care nu are întotdeauna efectele scontate, problemele prelungindu-se parcă la nesfârșit. Mierea de Manuka acționează rapid, readucând starea de bine și confort.
  • Contribuie la fortificarea sistemului imunitar al organismului în mod natural. Consumarea acestui produs ajută la tratarea durerilor în gât, prevenirea contactării răcelilor sau a gripei sezoniere, ameliorarea migrenelor, etc.

Aceste beneficii explică de ce mierea de Manuka este un produs recomandat de medici, pentru a fi consumat sau administrat în completarea tratamentului medicametos sau ca alternativă la acesta dacă problemele nu sunt grave. O miere de Manuka Premium Manuka South ®, UMF®10+, 250gr are o concentrație medie de substanță activă, ceea ce înseamnă că este perfectă în tratarea afecțiunilor mai ușoare și pentru a contribui în mod natural la menținerea sănătății organismului. Aceasta este extrem de sigură și nu produce efecte adverse, fiind potrivită inclusiv pentru copii.

Alege produse naturale de calitate pentru un sistem imunitar puternic, pregătit împotriva amenințării factorilor de risc externi!
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply