Un generator hidrogen este cel mai simplu mod de a bea apa cu hidrogen, aceasta avand numeroase proprietati si beneficia pentru organismal nostrum.
De ce au aparut generatoarele de hidrogen
In ultimii zece ani, a fost facute peste 600 de studii care au aratat eficienta terapiei cu hidrogen in tratamentul unui numar mare de boli.
Generatoarele de hidrogen au aparut pentru ca oamenii au cautat sa gaseasca diverse variante prin care sa produca apa cu hidrogen si sa testeze daca exista diferente intre apele cu hidrogen obtinute in moduri diferite.
Alaturi de ionizatoarele de apa, care sunt deja consacrate si cunoscute de cateva zeci de ani deja, generatoarele de hidrogen incep sa devina din ce in ce mai cunoscute si folosite in ultimii ani.
Ce este un generator de hidrogen
Un generator de hidrogen este un aparat care produce apa cu hidrogen molecular dizolvat. Daca ar fi sa il denumim mai exact, i-am spune generator de apa cu hidrogen dizolvat, dar pentru usurinta ii vom spune, mai scurt, generator de hidrogen.
Tehnologia generatoarelor de hidrogen
Generatoarele de hidrogen produc hidrogen dizolvat in apa prin eletroliza, la fel ca si ionizatoarele de apa. Camera de electroliza a unui generator de hidrogen insa este diferita de cea a unui ionizator.
Tehnologia pentru camera de electroliza a generatoarelor de hidrogen provine de la bateriile cu hidrogen pentru industria auto, doar ca este folosita nu pentru a produce curent electric plecand de la hidrogen, ci pentru a produce hidrogen plecand de la curent electric si apa.
Daca la un ionizator de apa in camera de electroliza intre electrozi exista membrane schimbatoare de electroni, la un generator de hidrogen in camera de electroliza exista membrane schimbatoare de protoni.
Celula de electroliza a unui generator de hidrogen este compusa din:
- doi electrozi – anod si catod
- membrana schimbatoare de protoni. Aceasta este un electrolit dintr-un material polimer solid (SPE – Solid Polymer Electrolyte).
Una dintre caracteristicile celulelor de electroliza ale generatoarelor de hidrogen este ca au o durata de viata limitata, cel putin la acest moment. In functie de model si de tipul de aparat, o camera de electroliza de generator de hidrogen poate dura:
- la generatoarele de hidrogen portabile, 3-4 ani la un regim de utilizare mediu;
- la generatoarele de hidrogen conectate la retea, cateva mii de litri de apa (7000 la unul dintre modelele studiate de noi).
Tipuri de generatoare de hidrogen
Generator de hidrogen conectat la reteaua de apa
Acesta este un tip de generator de hidrogen care se leaga la reteaua de apa si produce apa cu hidrogen instantaneu, atunci cand este pornit. Nu este nevoie sa astepti, doar pornesti aparatul si apa cu hidrogen incepe sa curga.
Generator de hidrogen portabil
Acesta este un tip de generator de hidrogen de dimensiuni mici, pe care poti sa il iei cu tine cu usurinta la birou sau in calatorii. Functioneaza de obicei pe baza de acumulator reincarcabil, ca si telefoanele, de exemplu.
Spa
Este o varianta de generator de hidrogen portabil, care este destinat sa produca apa cu hidrogen pentru uz extern, pe care o poti folosi pentru a te spala pe fata sau chiar pe tot corpul.
Generator de hidrogen tip Spa
Exista inclusiv variante pe care le poti introduce in apa din cada in care faci baie pentru a transforma apa din cada in apa cu hidrogen.
Pulverizator
Vrei sa ai la tine un mic recipient cu apa cu hidrogen cu care sa iti improspatezi din cand in cand fata? Exista o varianta de generator de hidrogen si pentru asta. E un generator de hidrogen portabil de mici dimensiuni, cu un recipient mic si cu pulverizator incorporat.
Asemanari si deosebiri intre generatoarele de hidrogen si ionizatoarele de apa
Generatoarele de hidrogen sunt unul dintre modurile in care se poate obtine hidrogen dizolvat in apa, asa cum sunt si ionizatoarele de apa. Exista asemanari si diferente intre generatoarele de hidrogen si ionizatoarele de apa, si le vom discuta in continuare.
Asemanarea dintre generatoarele de hidrogen si ionizatoarele de apa am aratat-o deja: ambele fac electroliza apei, si in acest proces apare o cantitate de hidrogen in apa.
Deosebirea dintre generatoarele de hidrogen si ionizatoarele de apa este ca generatoarele de hidrogen nu schimba pH-ul apei. Generatorul de hidrogen produce apa ionizata si incarcata cu hidrogen molecular, dar nu produce apa alcalina.