Care sunt cele mai cunoscute 3 tipuri de web hosting?

Share Button

Care sunt cele mai cunoscute 3 tipuri de web hosting?Pachetele de gazduire web vin intr-o varietate de forme si dimensiuni. Diferitele solutii de gazduire sunt capabile sa raspunda tuturor nevoilor specifice fiecarei afaceri sau individuale. In general, bloggerii si intreprinderile mici isi vor gasi nevoile satisfacute intr-un pachet de gazduire partajat.

Pe langa gazduirea in comun, exista si alte forme de gazduire, inclusiv hosting dedicat, VPS si multe altele, iar pentru a alege gazduire web de calitate de la Gazduire Enterprise, in cele ce urmeaza veti descoperi mai multe detalii importante despre shared hosting, vps si dedicated hosting.

Care este diferenta dintre hostingul partajat, VPS si Gazduire dedicata?

Fiecare dintre diferitele optiuni de gazduire functioneaza in esenta in acelasi mod: stocheaza fisierele site-ului dvs. si le livreaza odata ce sunt solicitate (in calitate de utilizator care introduce adresa URL intr-o bara de browser).

Diferenta dintre fiecare dintre solutiile de gazduire se reduce la capacitatea, viteza, nivelul de control al utilizatorilor si profunzimea functionarii tehnice.

Gazduire partajata:

Asa cum este implicit, gazduirea partajata inseamna partajarea resurselor. Cu gazduire partajata, un numar de site-uri vor ocupa toate un singur server. Numarul efectiv cuantificabil de site-uri pe server poate varia de la cateva site-uri web la sute sau chiar mii de site-uri web.

Aici, toate site-urile de pe serverul individual vor imparti resursele (inclusiv datele, spatiul si puterea) serverului in sine. Gazduirea partajata este cea mai rentabila optiune, avand in vedere ca taxele anuale ale pachetului de intrare se potrivesc cu cifre cu adevarat rezonabile.

In ciuda notiunii de impartire a resurselor intre site-uri, impartirea resurselor nu va impiedica performanta unui mic site sau blog. Shared hosting este perfect pentru utilizatorii de web care cauta o optiune relativ ieftina si ale caror site-uri web se confrunta cu o cantitate mica pana la moderata a traficului. Acestea pot include intreprinderi mici si mijlocii, persoane liber profesioniste, pasionati, bloggeri si altele.

Virtual Private Server sau VPS Hosting:

In general, un server VPS este urmatorul pas in sus fata de planul de gazduire partajat. Un VPS este o masina fizica vanduta chiar de compania de gazduire. Masina este impartita in mai multe componente autonome, fiecare componenta virtuala executand software-ul de server instalat individual.

Cu un VPS, este posibil sa existe un numar de site-uri care folosesc aceeasi masina virtuala, dar fiecare componenta este configurata sa actioneze independent, nu va exista niciun obstacol sau efect negativ asupra performantei pe un site individual in orice moment. Solutiile VPS sunt mai scumpe, dar nu nerezonabile daca ratiunea in spatele optiunii justifica costul.

Server dedicat:

Atunci cand discutam despre un server dedicat, discutam despre un server pe care aveti control total si care este dedicat exclusiv site-ului dvs. Trebuie sa stiti ca un server dedicat va va oferi un server individual cu o sursa de alimentare neintrerupta si un generator de rezerva, stocate in siguranta in centrul de date al gazdei.

Asadar, acestea sunt cele mai comune trei tipuri de web hosting, iar fiecare proprietar de site sau de blog, in functie de necestiati poate alege ce tip de hosting doreste.
Webmaster, pasionat de internet si computere. Scriu pe tutit.ro totul despre it, computere, tehnologie, retele. Zilnic postez tutoriale, informatii si pareri personale legate de internetul si tehnologia din zilele noastre.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply