Mituri si adevaruri despre casele de amanet

Share Button

Un prim mit legat de casele de amanet, ar fi acela ca aceste societati comerciale profita cat de mult pot ele de nevoile clientilor, insa dupa cum spuneam, acesta este doar un mit.

Realitatea este insa cu totul si cu totul diferita, pentru ca o casa de amanet poate sa vina in intampinarea oamenilor cu cele mai avantajoase solutii, le ofera diferite imprumuturi pe loc, de la amanet bijuterii, si pana la amanet electronice sau chiar si amanet auto.

Indiferent de suma de bani de care ai nevoie, aceste societati te vor imprumuta cu bani, insa vor pastra drept garantie bunul sau bunurile pe care tu le oferi ca si garantie, insa obiectivul casei de amanet este ca tu sa iti achiti datoria si sa iti recuperezi bunul sau bunurile in termenul stabilit.

Odata ce ajungi la o casa de amanet, poti sa iti amanetezi bijuteriile, produsele electronice sau electrocasnice, si chiar si autoturismul, iar perioada pe care se va desfasura contractul de amanet, va fi de cel putin 5 zile, si de maxim 30 de zile.

Un mit spune ca daca nu iti achiti datoria in acest interval de timp, vei ramane fara bunurile amanetate, insa lucrurile nu stau chiar asa. Vei putea sa prelungesti perioada de valabilitate a contractului de amanet, indiferent ca aceasta este de 5 zile sau de 30 de zile. Ba mai mult, la expirarea contractului de amanet, vei putea sa beneficiezi chiar si de 5 zile de gratie.

Plus de asta, vei putea sa iti recuperezi bunul mult mai rapid, daca vei avea banii pe care i-ai imprumutat de la o casa de amanet.

Se spune ca o casa de amanet are comisioane uriase pentru sumele de bani oferite drept imprumut, insa nici acest lucru nu este adevarat, ci este mai degraba un mit. Comisioanele pot sa difere, si sa fie cuprinse intre 0% si 0.9 %, in functie de promotia oferita de catre agentia unde se incheie contractul.

Un alt mit spune ca personalul casei de amanet incearca sa profite de oameni si sa evalueze produsele amanetate la cele mai mici preturi.

Cu siguranta acest lucru nu este adevarat, mai ales pentru ca sunt sanse foarte mari ca un client sa nu isi achite datoria, iar produsele sa trebuiasca sa fie scoase apoi la vanzare. Tocmai de aceea, trebuie sa stii faptul ca o casa de amanet ofera un pret foarte bun pentru un bun amanetat, insa pretul oferit este de maxim 80% din valoarea de piata a bunului respectiv.

Asadar, acestea fiind spuse, odata cu trecerea timpului au aparut o multime de mituri si de informatii false referitoare la casele de amanet, iar aceste mituri si informatii false nu au facut altceva decat sa descurajeze oamenii.

Cu siguranta sunt multi oameni care atunci cand au nevoie de o suma de bani pe termen scurt, se gandesc sa opteze pentru un imprumut de la o casa de amanet, insa datorita acestor mituri, le este teama sa se imprumute dintr-o astfel de sursa.Advertisement

No comments.

Leave a Reply